2021-06-13 11:00:28• hírek • Szatmár.ro

Nagy sikert aratott az Aztekium Kaktuszgyűjtők Egyesületének második nagykárolyi kaktuszkiállítása

Csütörtökön vette kezdetét, vasárnap délután ér véget az Aztekium Kaktuszgyűjtők Egyesületének második Nagykárolyi kaktuszkiállítása.

Az első hasonló kiállítást két évvel ezelőtt sikerült megszervezni, tavaly viszont a világjárvány miatt elmaradt az esemény.

A hobbi szerelmeseinek nagy örömére azonban idén újra sikerült összegyűjteni 16 kiállító legszebb növényeit, amelyek közül nem egy éppen ebben a periódusban virágzott. Az egyébként olykor zord külsőt mutató tövises növények színpompás virágokat hoztak, mely sok szemlélődő számára ritka élménynek bizonyult.

Nagy Arnold szervező, az egyesület gencsi tagja, szerkesztőségünknek elmondta hatalmas volt az érdeklődés csütörtöktől szombatig az eseményen, olyannyira, hogy a kiállítás legelső napján több látogató érkezett, mint a két évvel ezelőtti kaktuszszemlére egyáltalán.



„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan érdeklődnek a kaktuszok és pozsgások világa iránt, jó volt látni, hogy egész osztályok, kisebb nagyobb csoportok váltogatták egymást itt a Károlyi-kastélynál megszervezett kiállításunkon. Külön öröm számunkra az, hogy növényeink többségét éppen virágzáskor mutathattuk meg, sokan nem biztos, hogy láttak már ilyen sok kaktuszt egyszerre virágozni.” – fogalmazott a szervező.

Elmondta, továbbá azt is, a 16 kiállító közül ketten Magyarországról érkeztek, a többiek Szatmár-, Máramaros-, és Brassó megyei gyűjtők.

A kiállított növények között sok faj fellelhető volt, de az érdeklődők egyazon fajon belül is megfigyelhettek akár fiatal egy éves, vagy egészen idős, 40 éves növényeket is.



A kiállítók örömmel fogadták a látogatók kérdéseit is, és szívesen látták el szakmai utasításokkal a hobbi iránt komolyabban érdeklődőket is, legyen szó a magról való szaporításról, beporzásról, vagy egy-egy faj igényeivel, tartásával kapcsolatos kérdésekről.

A tárlat szombaton egészen éjfélig látogatható volt, hiszen részét képezte a Múzeumok Éjszakája programsorozatnak, vasárnap pedig 14 óráig várják még az érdeklődőket.


























 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: